Лондонското летище Хийтроу изгуби лидерската си позиция като най-натовареното летище в

...
Лондонското летище Хийтроу изгуби лидерската си позиция като най-натовареното летище в
Коментари Харесай

Хийтроу изгуби титлата си на най-натоварено летище в Европа

Лондонското летище " Хийтроу " изгуби лидерската си позиция като най-натовареното летище в Европа, преостъпвайки я на парижкото " Шарл де Гол ", откакто пандемията от COVID-19 докара до прекъсване от придвижване на самолети, а Англия не съумя да утвърди процедура за тестване на пасажерите, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Управата на " Хийтроу " чака пътническият поток да се свие още повече от плануваното по-рано тази година и да се възвърне по-бавно следващата година.

Британското летище в този момент чака да обслужи 22,6 милиона пасажери през 2020 година и 37,1 милиона през 2021 година. През юни прогнозите бяха надлежно за 29,2 милиона и 62,8 милиона. Прогнозата за настоящата година е спад от 72 % по отношение на броя на пътните през 2019-а.

Гражданската авиация се срина тази година, откакто държавните управления вкараха ограничавания върху пътуванията, а пасажерите отменяха полетите си на фона на напъните за ограничение на разпространяването на COVID-19. Някои страни се пробваха да съживят авиопазара, въвеждайки режим за тестване на пасажерите, който анулира или понижава нуждата по-късно пътуващите да съблюдават карантина.

Въпреки натиска на бранша обаче Англия към момента изисква идващите от множеството страни да се самоизолират за 14 дни след влизането в страната, което стопира множеството хора, пътуващи по работа или за забавление.

" Хийтроу " към този момент не е най-натовареното летище в Европа, съперници като парижкото " Шарл де Гол " ни изпревариха по брой обслужени пасажери с помощта на въведен режим за тестване, показват летищните управляващи.

" Хийтроу " разгласи през днешния ден загуба при отчитане на налози от 1,52 милиарда бр. лири (1,97 милиарда долара) за първите девет месеца на настоящата година по отношение на загубата от 76 млн. бр. лири през същия интервал на предходната година. Приходите са спаднали с 59 % до 2,3 милиарда бр. лири, а броят на обслужените пасажери през деветте месеца - с 69 % до 19 милиона души.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР